Champions League, lista e Uefa: rregullat dhe lojtarët që mund të futen!

Tetë vjet pas pjesëmarrjes së tyre të fundit në sezonin 2013-14, Milan do të kthehet të prezantojë listën e lojtarëve të kualifikuar për në Ligën e Kampionëve të ardhshme.

Dorëzimi te UEFA duhet të bëhet afër fillimit të fazës së grupeve, dita e parë e së cilës është planifikuar midis 14 dhe 15 shtatorit 2021.

Rregulloret e UEFA-s imponojnë një sërë kriteresh për përpilimin, të cilat janë gjithashtu të vlefshme për klubet pjesëmarrëse në Europa League dhe Conference League.

Secila skuadër duhet të paraqesë dy lista të lojtarëve brenda afatit të caktuar: Lista A dhe Lista B.

Lista A duhet të përbëhet nga një maksimum prej 25 lojtarësh, nga të cilët të paktën dy janë portierë.

Në listën prej 25, të paktën 8 lojtarë duhet të jenë rritur në nivel lokal.

Nga ana tjetër, këta 8 lojtarë mund të ndahen në dy kategori, domethënë Club Trained Players ose ata lojtarë që kanë luajtur në ekipet e të rinjve të klubit midis 15 dhe 21 vjeç dhe Home Trained Players, një përkufizim që përfshin ata lojtarë të regjistruar në federatën e përkatësisë së klubit, për të paktën 3 vjet, dhe gjithmonë me një grup moshe midis 15 dhe 21 vjeç.

Ekziston një pengesë e rëndësishme për Listën A. Nëse të paktën 8 lojtarë të rritur në vend nuk përfshihen në listë, numri i përgjithshëm i 25 lojtarëve që mund të shtohen do të ulet.

Në Listën B, mund të përfshihen lojtarë të lindur nga 1 Janari 1998 e tutje dhe të cilët kanë qenë pjesë e ekipit për të paktën një periudhë dy vjeçare nga mosha 15 vjeç e tutje, pa kufizime.

Kjo është një mundësi e rëndësishme për shumë klube që mund të vendosin lojtarë që janë rritur në fidanishte në Listën B në mënyrë që të lirojnë hapësirë ​​në A për çdo hyrje tjetër.

Në rastin e Milanit, për shembull, Matteo Gabbia, Daniel Maldini dhe Tommaso Pobega mund të jenë pjesë e Listës B nëse ai nuk shitet pas përfundimit të huasë te Spezia.

Përveç tyre, natyrisht, edhe të rinj të tjerë nga “çerdhja” e klubit.

Lista e Champions / Europa League mund të azhurnohet pas tregut të transferimeve të janarit me përfshirjen e tre nënshkrimeve të reja edhe nëse këta të fundit kanë luajtur tashmë në fazën e grupeve me një klub tjetër.

Sidoqoftë, ndryshimi përfshin përjashtimin e mundshëm të lojtarëve të tjerë tashmë në listën e parë siç ndodhi sezonin e kaluar me Hauge.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu