C&F – Vendimi Boban, emrat e trajnerëve të kontaktuar dhe fjalët e Maldini-Massara. Dalin dokumentet “Rangnick”

Arsyet për vendimin që i dhanë Zvonimir Bobanit të drejtë në çështjen kundër Milanit përfshijnë gjithashtu një shqyrtim të hollësishëm të çështjes Ralf Rangnick.

Kujtojmë që në çështjen para Gjykatës, gjykatësi ra dakord me ish-mesfushorin kroat, i ndihmuar nga Studio Trifirò, duke dënuar klubin kuqezi që të paguante 5.375 milion euro dëmshpërblim për ish-drejtuesin.

Ardhja e mundshme e menaxherit gjerman në klub ishte tema e intervistës së njohur të dhënë nga Boban për Gazzetta dello Sport, e cila ishte thelbësore për shkarkimin e tij.

Ky është seksioni i plotë i dokumentit, nga i cili Calcio e Finanza ka marrë një kopje, e cila përshkruan çështjen Rangnick:

“Gjatë intervistës, Boban deklaroi, në lidhje me thashethemet e vazhdueshme në lidhje me kontaktet midis menaxhmentit të kompanisë dhe Rangnick, se e njëjta gjë, në momentin delikat të përjetuar nga ekipi, në prag të një ndeshje të rëndësishme, do të kishte përbërë një ngjarje destabilizuese. Dhe që të mos këshillohesh nga klubi për kontakte të tilla do të kishte qenë mosrespektuese dhe joelegante, jo e përshtatshme për një klub në nivelin e Milanit, të paktën ajo që mbanim mend se ishte Milani”.

Deklaratat e Boban, në këtë pikë, përputhen plotësisht me situatën faktike të përfaqësuar nga dëshmitë e Massara dhe Maldini, nga e cila shfaqen anomali të dukshme, në lidhje me shpërndarjen e zakonshme të funksioneve dhe kompetencave të brendshme, dhe një situatë pasigurie absolute në marrëdhëniet midis komponentët e korporatave.

Deklaratat e Massara dhe Maldini për këtë pikë raportohen më poshtë:

Massara: “Në fillim të sezonit 2019 ekipi nuk po shkonte siç shpresonim dhe rezultatet nuk ishin ato që prisnim, përveç rezultateve edhe loja e shprehur nga ekipi nuk ishte ajo që shpresonim dhe vetëm pas disa javësh të kampionatit ne menduam se ishte e përshtatshme të ndërronim trajner.

Natyrisht është një vendim që ne kemi pjekur duke diskutuar brenda zonës teknike midis menaxherëve të asaj periudhe të cilët ishin Maldini, Boban dhe unë, dhe padyshim gjithashtu duke krahasuar veten me pronarët dhe në veçanti me drejtorin menaxhues për qëllimet tona. Atëherë filluam të hetonim trajnerë të mundshëm alternativë dhe arritëm në përfundimin se, gjithashtu në lidhje me ato që ishin nevojat buxhetore dhe kostot, zgjidhja ideale ishte ajo e Stefano Pioli.

Kontaktet me këto të fundit janë zhvilluar nga zona teknike. Javën që i paraprinte shkarkimit de facto, e cila zhvillohet pas ndeshjes së Genova-s, e cila, nëse e mbaj mend mirë, ishte në fillim të tetorit, ne patëm kontakte me disa trajnerë.

Mund të mos jem shumë preciz në lidhje me ditët e sakta. Konkretisht, me sa di unë, kemi shkuar të kontaktojmë zotin Marcelino, ky takim, nëse e mbaj mend mirë, u zhvillua në Zurich: unë, Boban, Gazidis dhe Giorgio Furlani ishim të pranishëm.

Gjatë asaj dite atje u informova nga zoti Furlani se të nesërmen, nuk e mbaj mend saktësisht nëse të nesërmen apo dy ditë më vonë, ai do të takonte zotin Rangnik së bashku me Gazidis në Gjermani.

Kjo është referenca e vetme që kam pasur në lidhje me një takim me Rangnick. Unë nuk kisha asnjë përgjigje nga ai takim dhe në çdo rast pas takimit që patëm personalisht me zotin Marcelino, ne në fushën teknike vazhduam sondazhet me kandidatë të tjerë të mundshëm.

Konkretisht, ne testuam gatishmërinë e zotit Schmidt për të na takuar, por ai e refuzoi ftesën. Atëherë u takuam me Spallettin, unë, Boban dhe Paolo Maldini, e ndienim që ai ishte një kandidat shumë autoritar, por shumë i shtrenjtë dhe biseduam me Gazidis, duke raportuar se mund të ishte një zgjidhje për ne.

Gazidis kërkoi të takojmë Spallettin dhe ne shkuam ta takonim: unë, Gazidis dhe Furlani në shtëpinë e tij. Sa i përket komunikimit në lidhje me takimin që do të bëhej me Rangnick, ky komunikim më është dhënë në tren ndërsa unë, Gazidis dhe Furlani po udhëtonim nga Milano në Zurich, Boban nuk ishte i pranishëm sepse ai kishte shkuar me mjetet e tij ose ishte tashmë në Zurich.

Kjo ishte një javë shumë e vrullshme në të cilën ekipi po luftonte, ne po mendonim të ndryshonim trajnerin dhe të provonim shumë zëvendësues të mundshëm.

Unë mund të jem paksa i pasaktë në lidhje me rrethanat të cilave u referohem. Pas takimit në Zurich, Boban dhe unë kthehemi në Milano me makinën e tij dhe me këtë rast ne flasim për të, duke i atribuar atij takimi një rëndësi relative pasi nuk ishte një kandidat i mundshëm për ne, në atë moment ne mbajtëm takime për të kërkuar trajnerin, por Rangnick nuk ishte alternativë për ne duke qenë se nuk stërviste prej shumë kohësh dhe kishte nisur një rol menaxherial tashmë. Kështu na kishte lënë klubi të kuptonim”.

“Pas takimit me Spallettin, diskutimet vazhduan midis Maldini, Boban, mua, Gazidis dhe Furlani në videokonferencë dhe u konkludua se për fat të keq nuk kishte kushte ekonomike për të vazhduar kandidaturën e Spallettit dhe ne konsideruam Piolin.

Nga ai moment në bllokim e më tej, deri në qershor, madje korrik, emri i Rangnick del në mënyrë të përsëritur në gazeta si menaxher i mundshëm ose trajner i Milanit.

Flitej në gazeta dhe në televizion çdo ditë, aq sa për të mbrojtur strukturën teknike në atë kohë, trajnerin në radhë të parë, Maldini duhej të bënte disa deklarata për të mohuar që Milani kishte marrë tashmë Rangnick.

Ishte gjithashtu e përshtatshme sepse ishte bërë një masakër dhe Pioli ishte trajtuar çdo ditë si një trajner i shkarkuar tashmë.

Në periudhën afatgjatë nga tetori e tutje ka pasur më shumë takime në të cilat ne i kërkuam zotit Gazidis të jepte llogari për këto zëra këmbëngulës, por ai mohoi se kishte arritur akord me zotin Rangnick, në takimin në Zurich”.

DËSHMIA E MALDINIT

“Kur formuam grupin tonë të punës së bashku me kompaninë, menduam për një projekt tre-vjeçar me Giampaolo, i cili arrin rreth 10 ditë para fillimit të takimit. Ai fillon punën e tij dhe pas një fillimi premtues me një turne në Shtetet e Bashkuara, i cili jep rezultate të mira, ne e kuptojmë pothuajse menjëherë se ekipi po luftonte për të shprehur lojën e dëshiruar.

Kampionati fillon, ne humbasim ndeshjen e parë, ne fitojmë një tjetër, por nuk jemi të kënaqur me performancën e ekipit dhe mënyrën e lojës, një problem i madh kishte të bënte me lojtarët e rinj, disa prej të cilëve nuk u përdorën nga trajneri dhe për këtë arsye ne monitorojmë nga java në javë punën në Milanello dhe sigurisht rezultatet në fushë të dielën.

Ndoshta tashmë në javën e gjashtë kemi pasur një ide për të ndryshuar në mënyrë që të mos rrezikojmë të gjithë sezonin. Sigurisht që unë Boban dhe Massara ia kemi përmendur këtë pronarëve, përmes CEO-s së Milanit, Gazidis. Më pas vlerësuam opsionet e mundshme dhe para se të shkarkohej Giampaolo, filloi një studim i zëvendësimeve të mundshme.

Ka pasur propozime dhe këto propozime janë sjellë përpara nga grupe të ndryshme, në kuptimin që ne kemi zhvilluar takime me pjesën e pronësisë, përkatësisht CEO dhe Giorgio Furlani.

Në rastin specifik, ishte një takim me ish-trajnerin e Valencias, Marcelino, në Zurich, në të cilin unë nuk mora pjesë gjithashtu sepse ende nuk i kishim prishur marrëdhëniet me Giampaolo dhe nuk donim që të gjithë të shkonim për ta bërë atë shumë të dukshme për njerëzit. Kështu që unë qëndrova në Milano.

Më thanë me telefon për takimin midis Furlani, Gazidis dhe Rangnick por sinqerisht nuk mbaj mend se kush, nëse Boban, Massara apo vetë Gazidis. Sidoqoftë, mbaj mend përmbajtjen e telefonatës dhe më thanë se do të bëhej një takim me Rangnick, një trajner që sinqerisht nuk e njihja dhe ai nuk ishte një figurë që do ta kisha menduar.

Sidoqoftë, ishte një javë para shkarkimit të Giampaolo-s, kështu që, megjithëse nuk e dija përmbajtjen e takimit, ndjeva se kishte për qëllim gjetjen e një trajneri zëvendësues.

Nga ky moment e tutje, emri i Rangnick nuk del qartë nga prona ndaj nesh gjithashtu sepse, duke zëvendësuar Giampaolo me Pioli, ne tani kishim zgjidhur çështjen e trajnerit dhe nuk ishim në dijeni të kontakteve të mëtejshme midis pronarëve dhe trajnerit tjetër.

Më pas, dhe unë jam duke folur për korrik / gusht 2020, më thanë se kontaktet kishin vazhduar. Kujtoj se hera e parë që më thanë ishte me rastin e një videocall gjatë bllokimit në qershor 2020 midis meje, Furlan dhe Gazidis.

Në pyetjen time të shprehur, nuk më kujtohet cili nga dy bashkëbiseduesit më tha që po flisnim për Rangnick si trajner, por jo si një zëvendësim për Giampaolo i cili kishte qenë tashmë atje që nga tetori, por si një zëvendësues i mundshëm i Pioli në sezonin 2020/2021.

Si në tetor ashtu edhe në muajt në vijim patjetër që kishte një kërkesë për sqarim se çfarë po ndodhte sepse përmes shumë agjentëve na u tha që kontaktet po vazhdonin dhe madje që Rangnick po organizonte fushatën blerëse të vitit në vijim.

Kompania nuk iu përgjigj kësaj kërkese për sqarim, siç e kam raportuar tashmë, hera e parë që personalisht fola për të ishte në qershor të vitit 2020.

Përsëris që ne i kërkuam Gazidis sqarim për figurën dhe për kontaktet me Rangnick në mënyrë periodike, u bisedua shumë në mediai, aq sa unë organizova një intervistë me Sky në shkurt në të cilën thashë se nuk ishte një profil i përshtatshëm për të qenë trajner i Milanit.

Zyra ime dhe ajo e Boban ishin së bashku, ishte një zyrë e vetme, dhe në 10 metra ishte ajo e Gazidis, i cili ishte shpesh i pranishëm në këtë zyrë, dhe pastaj shkuam në ndeshje së bashku, kështu që kontaktet nuk ishin çdo ditë, por pas delegjitimizimit në nëntor marrëdhëniet nuk ishin fort të mira dhe çështja Rangnick nuk u sqarua, në kuptimin që ne donim të dinim nëse klubi synonte të punësonte një trajner edhe sepse duke qenë në zonën teknike duhet ta dinim.

Kishte dy aspekte, njëri ishte sqarimi me pronësinë, përkatësisht me Gordon Singer; Giorgio Furlani, Franck Tuil, të cilët ishin bashkëbiseduesit tanë, gjithashtu për të sqaruar pozicionin tonë, pasi ne kurrë nuk do të kishim pranuar imponimin e një trajneri që nuk na shkonte, dhe tjetri ishte aspekti i ballafaqimit me Gazidis, i cili na tha se nuk kishte pasur më kontakte me Rangnick”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu