CDS | Bojkot në rast ekstrem, Serie A mund të shtyhet nëse qeveria…

Në një vit e gjysmë të fundit, futbolli italian, por në përgjithësi ai botëror, ka pësuar humbje serioze ekonomike.

E qartë se epidemia Covid-19 ka prishur financat e shumë sektorëve, dhe ndër këta, sektori i sportit ka qenë ndër më të prekurit. Raundi i madh i parave në të gjithë botën e futbollit u ndal dhe tani, që situata duket se është përmirësuar, është e vështirë të ngrihesh.

Duke pasur parasysh pasigurinë për sezonin e ardhshëm, ka shumë dyshime se cilin drejtim do të marrë virusi ndërsa është ende gjallë. Dhe sa i përket futbollit në Itali, shumë pasiguri rrotullohen rreth pranisë së ardhshme të tifozëve në stadiume: diçka që përfaqëson një burim të rëndësishëm të ardhurash ekonomike për shumë klube të përfshira.

Siç raportohet nga Corriere dello Sport, data e fillimit të kampionatit të Serie A mund të shtyhet për shkak të një greve të zbatuar nga Lega.

Siç shpjegon i njëjti burim, nëse kjo e fundit nuk merr ndihmë nga Qeveria dhe prania (edhe pse jo totale) e tifozëve në stadiume nuk është e garantuar, atëherë data e fillimit të kampionatit mund të shtyhet për shkak të një greve të Lega Calcio.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu