Calcio & Finanza: Projekti i stadiumit të ri, afrojnë ditët vendimtare!

Interi dhe Milani përshpejtohen për San Siro-n e ri – shkruan Calcio & Finanza. Në fakt, klubet janë gati të rifillojnë projektin për objektin e ri, pas disa muajsh në të cilin ata vazhduan të punojnë për t’iu përgjigjur kërkesave të Komunës së Milanos.

Këshilli i Qytetit të Milanos në 29 tetor 2019 në fakt kishte dhënë një dritë të parë të gjelbër me kusht për studimin e parë të fizibilitetit të paraqitur nga të dy kompanitë: një “po”, megjithatë, i kushtëzuar nga 16 aksione, duke përfshirë “jo” vetëm uljen e vëllimeve (me një marrëveshje të arritur më parë  për një indeks vëllimor të reduktuar ekuivalent me 145 mijë metra katrorë) por edhe rinovimi i Meazza-s aktual, me një pjesë të stadiumit që do të mbetet në këmbë.

Nuovo stadio Milan-Inter, si scalda l'opzione Sesto | Calcio e Finanza

“Është një fakt procedural: ne jemi duke pritur, pasi kemi refuzuar disi propozimin e parë të klubeve, të një projekti që u përgjigjet kërkesave tona”, u përgjigj kryetari i bashkisë së Milanos, Beppe Sala javët e fundit në një pyetje mbi kohën e projektit të impiantit të ri.

“Problemi është se në këtë pikë ne jemi ende duke pritur për projektin e rishikuar nga Milani dhe Interi, kështu që unë nuk do të doja të flisja për këtë përsëri derisa të kemi projektin.

Sepse nga projekti do të kuptojmë se deri ku kanë arritur, jo aq shumë në anën tonë, por në përmbushjen e indikacioneve tona”, shtoi kryetari i bashkisë milaneze.

Kërkesat e dhomave do të plotësohen. Sipas asaj që është mësuar nga Calcio e Finanza, nga java tjetër çdo ditë mund të jetë e mira për prezantimin e projektit të ri nga dy klubet.

Inter dhe Milano në fakt po finalizojnë krijimin e dokumentit që do t’i paraqitet Komunës së Milanos, në të cilin kompanitë do t’i përgjigjen 16 kushteve të vendosura nga Palazzo Marino në lidhje me dritën jeshile për shërbimin publik të projektit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu