Calcio e Finanza: Moralisti Ceferin! Ndërkohë rroga e tij është rritur edhe më shumë gjatë pandemisë

Në natën midis të hënës 19 dhe të martës 20 prill, në një intervistë në të cilën ai shpjegoi arsyet për lindjen e Superligës, presidenti i Real Madrid Florentino Perez denoncoi gjithashtu “mungesën e transparencës” të UEFA-s.

“Unë e di se çfarë fiton Lebron James, sepse bëhet publike. Dhe nuk e di se çfarë fiton presidenti i UEFA-s. Unë besoj në transparencë. Ne i ulëm pagat në Madrid dhe në kompaninë time të njëjtën gjë… Dhe nuk mendoj se ata në UEFA i ulën…”.

“Paga ime është publike… Por nuk e di se sa fitojnë në UEFA. Transparenca është transparencë. Unë e dua futbollin dhe Real Madridin dhe më vjen keq për atë që po ndodh në këtë moment”, shtoi ai në një përpjekje për të ndalur sulmet nga UEFA dhe FIFA në turneun e ri“ separatist ”.

Por a është vërtet kështu (pyet Calcio e Finanza) Në realitet, shpërblimi i paguar anëtarëve të ekzekutivit raportohet brenda buxhetit të federatës Evropiane…

Kështu del se presidenti Aleksander Ceferin – për të cilin nuk janë dhënë shpërblime – ka marrë, për sezonin 2019/20, 2,421,539 franga zvicerane bruto (e barabartë me afërsisht 2,19 milion euro).

Sekretari i përgjithshëm i UEFA-s, Theodore Theodoridis, në mori 1.356.924 franga bruto (1.23 milion euro), pa shpërblime për shkak të urgjencës Covid-19.

Sa i përket Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s, nënkryetari mori 237,500 euro, ndërsa anëtarët e tjerë 152,000 euro, përsëri në terma bruto dhe me një ulje vullnetare prej 20% për tre muaj pas pandemisë…

Për një gjë, megjithatë, presidenti i Real Madrid kishte të drejtë. Pavarësisht nga pandemia dhe pasojat e saj katastrofike ekonomike, pagat e presidentit dhe sekretarit të përgjithshëm të UEFA-s janë rritur, me përjashtim të asaj të nënkryetarit dhe anëtarëve të tjerë ekzekutivë…

Paga bruto e Ceferin u rrit me pothuajse 500,000 franga (rreth 450,000 euro) krahasuar me sezonin e kaluar;

Paga e Theodoridis u rrit me 181,294 franga (164,000 euro), megjithëse u ul në përgjithësi që nga sezoni i kaluar ai ishte në gjendje të përfitonte nga 355,000 franga në bonuse (rreth 320,000 euro), jo i pranishëm në 2019/20 për shkak të pandemisë.

Pagat e nënkryetarit dhe anëtarëve të tjerë të Komitetit Ekzekutiv ranë përkatësisht me 12,500 euro (250,000 euro në 18/19) dhe 8,000 euro (160,000 euro në 18/19).

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu