Bilanci i Milan, përgjysmohen humbjet dhe borxhi bankar mbetet zero. Por Elliott nuk ka mbaruar ende…

Emergjenca Covid-19 ka krijuar probleme ekonomike në botën e futbollit, duke ndikuar shumë në buxhetet e klubeve. Të ardhurat ranë në mënyrë të pashmangshme…

Vetëm mendoni për ndeshjet e shumta të luajtura me dyer të mbyllura që i detyruan klubet të heqin dorë nga të ardhurat nga shitja e biletave. Pasqyrat e para financiare të mbyllura nga AC Milan gjatë pandemisë, ajo e vitit 2019/2020, kishin regjistruar një deficit rekord prej 194.6 milion euro.

Të ardhurat ranë në 192 milion, gjithashtu për shkak të dështimit të ekipit për të marrë pjesë në garat e UEFA-s. Kostot, nga ana tjetër, ishin rritur në 378 milionë.

Sipas asaj që u zbulua nga Calcioefinanza.it, klubi arriti të zvogëlojë në mënyrë drastike humbjet e tij në vitin financiar 2020/2021.

Bilanci u mbyll me -96.4 milionë euro, pra me një humbje më shumë se e përgjysmuar në krahasim me sezonin e mëparshëm. Bordi i Drejtorëve miratoi llogaritë.

Kompania bëri një punë të shkëlqyeshme për të zvogëluar bilancin e kuq, ndërsa ende përpiqet të përmirësoje ekipin. Kualifikimi për Ligën e Kampionëve do të ketë një ndikim pozitiv në vitin financiar 2021/2022, i cili do të përfitojë nga çmime të pasura të UEFA -s.

Një fakt i rëndësishëm është mungesa e borxhit ndaj bankave. Fondi amerikan Elliott ka injektuar shumë para në arkat e Milanit, duke shmangur borxhin ndaj institucioneve financiare. Një gjendje me të cilën jo shumë mund të mburren.

Përveç kualifikimit të vazhdueshëm për Ligën e Kampionëve, do të jetë thelbësore që klubi të ndërtojë stadiumin e ri.

Realizimi i projektit do të lejojë fitime të konsiderueshme në arkën e kompanisë. Milani pret zgjedhjet komunale në Milano, të planifikuara për fundjavën e ardhshme, për të thelluar më pas diskutimet me administratën dhe për të marrë dritën jeshile…

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu