AS: “Gjykata e Madridit merr vendim mbi Super League dhe i jep ultimatum UEFA-s mbi gjobat”

Nga Gjykata e Madridit vjen mbështetja e re për projektin Super League, siç raportohet nga AS.

Gjykatësi Manuel Ruiz de Lara kujtoi edhe një herë UEFA-n të “përmbahet nga përjashtimi i klubeve themeluese të Super League nga gara evropiane”.

Në rast se organizata më e lartë evropiane e futbollit do të ndiqte këtë rrugë në çdo rast,

“ajo do të përballej me gjoba dhe mundësinë e kryerjes së krimit të mosbindjes ndaj një autoriteti gjyqësor”.

Sidoqoftë, vendimi i ri i Gjykatës së Madridit shkon më tej dhe godet kundër sanksioneve të vendosura tashmë kundër 9 klubeve që u larguan nga projekti, përfshirë Interin dhe Milan-.

Gjykata kërkon që “sanksionet në lidhje me uljen prej 5% të të ardhurave dhe kontributin në Fondin e Solidaritetit me 15 milion euro të anulohen, përveç detyrimit për të shpërndarë Super League”.

Për më tepër – shkruan AS – vendimi i Gjykatës Evropiane të Drejtësisë mbi pozicionin e pretenduar dominues të UEFA-s dhe FIFA-s duhet të arrijë midis tetorit dhe dhjetorit 2021.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu