APELI: “Shkurtoni rrogat e lojtarëve, bota nuk është më njësoj pas pandemisë”

Presidenti i FIGC (Federata Italiane e Futbollit) Gabriele Gravina u ka shkruar federatave kryesore evropiane dhe, për informacion, gjithashtu FIFA, UEFA, ECA dhe sindikata e lojtarëve për të nisur një propozim për të ndihmuar futbollin nga kriza: prerja e pagave të lojtarëve në baza evropiane.

Një ndërhyrje e nevojshme për të përballuar vështirësitë që ekzistojnë në mungesë të faturave të arkëtimit si stadiumi, por edhe me sponsorë praktikisht jo-ekzistues.

Për Gravina, është e nevojshme kjo kthesë e madhe. “Globalisht ju lutem të rishikoni angazhimet ekonomike të ndërmarra nga klubet e nivelit të lartë”.

“Kontratat e nënshkruara nga lojtarët para pandemisë shënojnë shifra që nuk janë më në përputhje me botën në të cilën jetojmë”.

“Të ardhurat me të cilat klubet tona janë të ngarkuara sot, në fakt, bazohen në ekzistencën e tyre në një dimension të të ardhurave që sot nuk reflektohet më në realitet.

Ky aspekt është shumë aktual dhe demonstrohet nga fakti që tashmë është debatuar me disa marrëveshje sporadike në pothuajse të gjitha Federatat Evropiane dhe Ligat”.

“Momenti është serioz”, shkruan Gravina, “Ne kemi nevojë për përgjigje konkrete dhe zgjidhje të afta për t’i shërbyer interesave të të gjithëve, përfshirë ata që mund të mos bien dakord sot”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu