1041, Paolo Maldini – Nga 25 shkurt libri mbi Paolo, një monument i futbollit modern!

Paolo Maldini në një libër! Një figurë që në Milano dhe botë e njohin të gjithë, pa përjashtim. Emblema e rolit të mbrojtësit, që e karakterizon si legjendën e madhe të historisë…

Sot Maldini merret si shembulli ideal i perfeksionit, aq sa ka edhe histori të tilla…

Duket se  Maldinit i tha një shoku i tij teksa po ndiqte kursin e trajnerit, në Sallën e Madhe të Coverciano dhe se në një mësim ata po jepnin leksion se si të përsosnin bazat e lojtarëve të tyre.

“Në një pasim të gjatë, mbrojtësi duhet të vrapojë drejt kundërshtarit të tij duke mbajtur kundërshtarin dhe topin midis tij dhe rivënies anësore.

Dhe për të minimizuar rreziqet ai duhet të kryejë ndërhyrjen duke u kthyer drejt pjesës së jashtme të fushës dhe jo ne qendër…”

Pastaj shtoi: “Sigurisht, të gjitha këto nëse nuk je Maldini”…

Paolo Maldini fitoi Kupën e tij të parë Evropiane në moshën njëzet vjeç dhe të fundit vetëm një muaj para se të mbushte 39 vjeç.

Në karrierën e tij dhe në paraqitjet e tij zyrtare (1041) ai ka ripërcaktuar rolin e mbrojtësit, duke përvetësuar theksin dhe estetikën e lojës sikur të ishte një krijues, duke ngarkuar disa nga rikuperimet e tij në një gabim me të njëjtën peshë emocionale të një goli.

Por historia e idealizuar e Paolo Maldini përfundoi duke sheshuar kompleksitetin e një figure shumë më të shumanshme sesa ajo që ka dalë gjithmonë në sipërfaqe.

Ky libër, gjithashtu plot me intervista, tregon një monument të futbollit modern që kurrë nuk ka bërë paqe me disa aspekte të asaj bote…

Diego Guido ka lindur në Mantua në vitin 1985. Ai punoi në marketingun e një lëvizje urbane shumëkombëshe dhe në një zyrë politike për shtyp, përpara se të bëhej një shkrimtar dhe më pas shef i përmbajtjes për agjencinë krijuese “copiaincolla”

Ai gjithashtu themeloi një studio emrash dhe është autor i “Rivista Studio”, “Esquire” dhe “L’Ultimo Uomo”. Bashkëpunoi me Assocalciatori.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu